Home Werkwijze

Werkwijze

Kies je ervoor jouw wanden af te werken met renovlies? Bij RenovliesDirect brengen we niet alleen het renovlies behang aan, maar werken we alles ook volledig af. Zo geniet jij van kant-en-klare wanden in je (nieuwe) woning! Maar hoe werkt RenovliesDirect?

Voorbereiding werkruimte

Om ons werk goed te doen, hebben we voldoende werkruimte nodig. Dit betekent dat de ruimte leeg is en we genoeg ruimte hebben om ons werk uit te voeren. Ook kan het nodig zijn om bestaande vloeren goed af te dekken, om schade te voorkomen.

 1. Wanden egaliseren & schuren
 2. Renovlies aanbrengen
 3. Naden opvullen
 4. Naden afkitten
 5. Renovlies sausen

1. Wanden schuren

Laat je de wanden van je woning afwerken met renovlies? Voordat we renovlies aanbrengen, is het nodig de wanden machinaal te schuren. Voor het opschuren van de wanden maken we gebruik van een schuurmachine die speciaal bedoeld is voor wanden.

Na het opschuren van de wanden, werken we eventuele oneffenheden weg. Dit kunnen kleine oneffenheden zijn, maar ook grotere butsen op betongestorte wanden kunnen we verwijderen en opvullen met plamuur.

Wanden bestaande woning gladmaken

Heb je een bestaande woning gekocht en wil je deze met renovlies afwerken? Dan is er vaak meer nodig om de wanden behangklaar te maken, zoals:

 • Oud behang verwijderen
 • Muren met sierpleister glad maken
 • Grote knikken in muur glad maken

Bij het verwijderen van oud behang kunnen wij helpen, geef dit gerust aan bij de offerte aanvraag. Veel oneffenheden kunnen wij vervolgens wegwerken. Maar heb je sierpleister op je muur of is de muur helemaal niet vlak? Wij kunnen daar niet bij helpen, maar hebben zeker vakmensen in ons netwerk die je hierbij van dienst kunnen zijn.

2. Renovlies aanbrengen

Na het voorbereiden van de wanden is het tijd het renovlies behang aan te brengen. We gebruiken hiervoor 200 grams voorbewerkt renovlies behang. Vakkundig behangen is hier het sleutelwoord.

 1. Renovlies stroken door lijmbak halen
 2. Hoeken en randen voorlijmen voor extra hechting
 3. Renovlies stroken aanbrengen op wanden
 4. Luchtbellen onder stroken vandaan halen tot renovlies strak is aangebracht

We brengen geen hoekprofielen of gaas aan. Voor een optimaal resultaat raden wij wel aan dat deze al op de behangklare wanden aanwezig zijn.

3. Naden opvullen

De volgende stap is het wegwerken van de naden van het renovlies behang. We gebruiken hiervoor een speciaal vulmiddel, waarmee we de naden gladsmeren. Dit zorgt voor het naadloze effect en de uitstraling van stucwerk.

4. Naden afkitten

Na het opvullen van de naden tussen de stroken, is het tijd om de naden langs de muren, plafonds, kozijnen en stopcontacten af te kitten.

5. Renovlies afwerken

Nadat het renovlies voldoende tijd heeft gehad om te drogen, is het tijd om het renovlies te sausen. Dit gebeurt met onze RenovliesDirect Verf of Sikkens Pure Mat. Aangezien ons renovlies behang al is voorgesausd, hoeven we de wanden nog slechts één- of tweemaal te sausen in je gewenste kleur. De verf die we gebruiken is extra mat, minder vlekgevoelig en beter afneembaar dan andere verf.

Woning netjes achterlaten

Na het afronden van onze werkzaamheden nemen we onze spullen én het bijbehorende afval netjes mee. Zo hoef je je geen zorgen te maken over extra zaken, als het afvoeren van bouwafval. We lopen alles na tijdens de oplevering, maar valt je naderhand toch nog wat op? Neem dan gerust contact met ons op.

Ook een gladde en naadloze wandafwerking?

Bij RenovliesDirect leveren we de renovlies wanden kant-en-klaar op, zodat je direct van je (nieuwe) woning kunt genieten. Ben je benieuwd naar de prijzen van renovlies? Je kunt eenvoudig de renovlies prijzen berekenen via onze rekentool. Of vraag direct een vrijblijvende renovlies offerte aan voor jouw klus.