Home Vragen Hoe lever ik mijn muren behangklaar op?

Hoe lever ik mijn muren behangklaar op?

Renovlies behang wordt aangebracht op behangklare wanden. Maar wat is behangklaar nou eigenlijk? En hoe kan je (zowel bij nieuwbouw als bestaande bouw) je muren behangklaar opleveren?

Waarom behangklare wanden voor renovlies?

  • Is de ondergrond niet strak, dan ook geen strak eindresultaat

De meeste nieuwbouw woningen worden met behangklare wanden opgeleverd. In de praktijk zien we echter veel verschil in oplevering van deze behangklare muren. Voor het strakke, gladde en naadloze resultaat van renovlies is een goede ondergrond cruciaal. Daarom is het zo belangrijk dat de muren behangklaar worden opgeleverd.

Wat zijn behangklare muren?

Wil je jouw wanden glad en strak laten afwerken door RenovliesDirect? Wij garanderen een optimaal eindresultaat, mits de muren op de juiste manier worden opgeleverd. Is de ondergrond niet strak, dan blijf je dit ook zien na de wandafwerking.

Wat zien wij als behangklare wanden? Een behangklare wand is een wand die voorzien is van een dunne laag pleisterwerk (film van 2 mm), waardoor de oneffenheden zijn weggewerkt. Dit geldt voor allerlei muren.

Betonmuren behangklaar maken

Bij het behangklaar maken van betonmuren is een dunne laag pleisterwerk nodig. Op deze manier worden oneffenheden in de muur weggewerkt.

Prefab betonmuren behangklaar maken

Bij prefab betonmuren worden soms alleen de naden opgevuld. Als er vervolgens renovlies behang wordt aangebracht, blijft het verloop tussen de verschillende prefab delen zichtbaar. Voor een strak, naadloos resultaat is een (dunne) laag pleisterwerk over de gehele wand nodig.

Gipsplaten behangklaar maken

Wil je gipsplaten behangklaar maken? Gipsplaten zijn voorzien van schroefgaten en naden. Vul je enkele deze gaten en naden op, dan zie je deze plekken door het renovlies behang. Werk schroefgaten, naden en andere oneffenheden weg door een dunne laag film of pleisterwerk.

Hoe hoeken van behangklare wanden opleveren?

Wil je jouw muren met renovlies behangen, dan wil je uiteraard ook strakke hoeken. Hoe kun je de hoeken behangklaar opleveren?

Hoeken voorzien van hoekprofielen

Muren met hoekprofielen zijn stootvaster dan muren zonder hoekprofiel. Daarnaast kunnen wij dankzij het hoekprofiel het renovlies behang strak snijden op de hoek en opvullen met vulmiddel voor een optimaal resultaat.

Niet doen

  • Hoeken zonder hoekprofiel opleveren: De hoeken zijn dan niet strak afgewerkt en kunnen afbrokkelen. Ook is er weinig hechting voor het behang. Een strak eindresultaat is niet te garanderen.
  • Hoeken met U-profiel: Ga je direct over hoeken met een U-profiel behangen, dan blijf je een verdikking door het renovlies behang zien. Wil je een muur met U-profielen behangen? Breng dan eerst een laag stucwerk aan over de gehele wand.
  • Rond hoeken: Ga je een muur met ronde hoek behangen? Dan wordt het behang om de hoek geplaatst. Je loopt het risico dat het behang na verloop van tijd loslaat.

Ook genieten van gladde en naadloze wanden in huis?

Wil je jouw net opgeleverde nieuwbouw woning laten afwerken? Of is het tijd je huidige woning op te knappen? Laat je behangklare wanden dan afwerken met renovlies. RenovliesDirect beschikt over ervaren en vakkundige specialisten. Zo geniet je van een afwerking die niet te onderscheiden is van glad stucwerk. Vraag een vrijblijvende offerte aan en we nemen contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.