Home Vragen Hoe groene of bruine zolderplaten afwerken?

Hoe groene of bruine zolderplaten afwerken?

Is jouw zolder afgewerkt met groene of bruine zolderplaten? Dan merk je vast dat deze platen van mdf of spaanplaat een donkere uitstraling geven aan de zolder. Deze zolderplaten afwerken in een lichte kleur, zorgt voor veel meer licht op zolder én laat de zolderverdieping groter lijken.

Zolderplaten afwerken met renovlies: kan dit?

Groene platen afwerken met renovlies is niet verstandig. Waarom?Deze bruine of groene zolderplaten zijn meestal gemaakt van hout. En hout werkt. Breng je renovlies aan op een werkende ondergrond, dan scheurt het. Daarnaast hebben zolderplaten naden en schroefgaten, die je ook lastig wegwerkt met renovlies behang. Voor een egaal en strak resultaat geven wij de voorkeur aan de zolderplaten spuiten met latexverf.

Zolderplaten spuiten met latexverf

Een van de meest populaire opties is de zolderplaten spuiten met latexverf. Bij dit airless verfspuiten wordt latexverf onder hoge druk aangebracht. De verf wordt verneveld, waardoor je een egaal resultaat krijgt. De zolderplaten wit afwerken is de meest gekozen optie, maar je kunt jouw groene platen laten latexspuiten in iedere gewenste kleur. Wij adviseren je graag over de beste kleuren voor jouw woning.

Wil je jouw zolder laten latexspuiten door een vakkundig bedrijf? Bij RenovliesDirect bieden we een pakket voor de afwerking van je zolder.

Prijzen zolder latexspuiten
Zolder Latexspuiten Vanaf €20 per m²
  • Wegwerken schroefgaten & naden
  • Zolder latexspuiten
  • Goed reinigbare verf (schrobklasse 1)
  • 35% goedkoper dan zolder sausen
  • Prijs inclusief 21% btw
Vraag offerte aan

Waarom zolder spuiten in plaats van zolder sausen?

Waarom adviseren wij om je zolderplaten airless te spuiten? Het spuiten van zolderplaten met latexverf heeft enkele belangrijke voordelen ten opzichte van je zolder sausen met een verfroller:

  • Minder verflagen nodig
  • Wel 35% goedkoper
  • Kost minder tijd

Laat je zolderplaten latexspuiten, dan zijn 2 verflagen doorgaans genoeg voor een goede dekking. Ga je de zolderplaten verven met een roller, dan zijn er minstens 4 lagen nodig. Het laten verfspuiten van zolderplaten is dus sneller én goedkoper dan sausen.

Groene plafondplaten afwerken: zelf doen of laten doen?

Renovlies behang aanbrengen en plafondplaten latexspuiten zijn 2 klussen die wij graag voor je uit handen nemen. Wil je je zolderplaten laten spuiten? Schakel de hulp in van een vakkundig bedrijf, zoals Renovlies Direct. Wij hebben de ervaring en mogelijkheden om jouw zolder af te werken.

Wil je jouw zolder laten spuiten en andere ruimtes in huis van renovlies behang voorzien? Wij voeren deze totaalopdracht graag voor je uit. Vraag een vrijblijvende offerte aan en wij nemen contact met je op over de klus.