Home Vragen Kan renovlies over bestaand behang?

Kan renovlies over bestaand behang?

Heb je een woning gekocht en kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? Of wil je jouw huidige woning renoveren? Door je muren af te werken met renovlies geniet je van een glad en naadloos resultaat. Maar wat moet je doen met het huidige behang op de muren? Kan renovlies over oud behang of niet? Het antwoord is: nee, voor het beste resultaat raden we altijd aan om oud behang te verwijderen.

Waarom kan renovlies niet over oud behang?

Er zijn verschillende redenen waarom het niet verstandig is om renovlies over oud behang aan te brengen. We geven je 3 belangrijke redenen om oud behang te verwijderen als je renovlies wilt laten aanbrengen.

1. Lijm op bestaand behang

Wanneer we renovlies aanbrengen, halen we het renovlies behang door een lijmbak. De ingelijmde behangstroken worden vervolgens aangebracht op de behangklare wanden. Laat je oud behang op de muur zitten, dan wordt het onderliggende behang nat en week. Hierdoor kan het gaan loslaten.

2. Oud behang zit niet meer goed vast

De kans is groot dat het oude behang niet overal goed vastzit. Hoekjes of naden kunnen langzaam loslaten. Renovlies aanbrengen over zulk behang zorgt ervoor dat het eindresultaat niet glad of strak is. Het is noodzakelijk om renovlies aan te brengen op een gladde ondergrond, alleen dan kan het écht strak worden aangebracht.

3. Oud behang heeft oneffenheden

Het bestaande behang bevat misschien oneffenheden, vooral als er al meerdere lagen behang over elkaar zijn aangebracht. Denk hierbij aan het overlappen van de stroken behangpapier. Deze zijn lastig weg te werken, zelfs met 200 grams renovlies behang. Ook hier geldt weer: de ondergrond van renovlies moet behangklaar en glad zijn.

Renovlies op de muur? Oud behang verwijderen!

Wil je jouw muren behangen met renovlies? Dan adviseren wij je nadrukkelijk om het oude behang te verwijderen. Zo voorkom je teleurstellingen over het eindresultaat. Bij RenovliesDirect hechten we veel waarde aan kwaliteit en om die reden brengen wij geen renovlies over oud behang aan. Op deze manier kunnen wij een glad, naadloos en strak eindresultaat garanderen. We kunnen je uiteraard wel helpen met het behangklaar maken van de wanden.

Ontdek meer over ons, onze werkwijze of vraag direct een vrijblijvende offerte aan voor jouw klus!