Home Vragen Renovlies op plafond: is dit mogelijk?

Renovlies op plafond: is dit mogelijk?

Ben je op zoek naar een strakke, gladde afwerking van de plafonds in je nieuwbouwwoning? Het mooiste is om je hele woning in een keer af te werken. Maar kan je renovlies aanbrengen op plafonds? En kan RenovliesDirect ook helpen bij een andere plafondafwerking?

Hoe plafond met renovlies behangen?

Renovlies behang wordt als wandafwerking steeds populairder. Maar kan je een plafond afwerken met renovlies? Hoewel er bedrijven zijn die dit uitvoeren, raden wij het niet aan.

Het grote voordeel van renovlies is het gladde en naadloze resultaat. Bij plafonds is dit resultaat lastig te bereiken. Dit heeft verschillende redenen:

  • Renovlies moet worden aangebracht op een gladde ondergrond, niet op structuur. Veel plafonds in nieuwbouw zijn voorzien van structuur door spackspuiten.
  • Plafonds met gipsplaten zijn vaak ongelijk, waardoor je geen mooi eindresultaat krijgt.
  • Voor het beste resultaat moet een vakman op de juiste manier en in het juiste tempo werken. Dit is bij lastig bereikbare plekken, zoals plafonds, niet te garanderen.

Wil je gladde plafonds? Dan adviseren wij om de plafonds te laten stucen.

Waarom brengen andere bedrijven wel renovlies op plafonds aan?

Er zijn bedrijven die renovlies behang aanbrengen op plafonds en schuine wanden op zolder. Bij ons staat een kwalitatief eindresultaat voorop. Voor een strak en glad plafond zijn er betere afwerkmethodes, zoals glad stucen.

Wil je de muren en plafonds op zolder afwerken? Ook dan is er een betere manier dan renovlies, namelijk verfspuiten. Verfspuiten is een snelle, betaalbare en kwalitatieve manier om je plafond af te werken. Wil je jouw plafonds verfspuiten? Dit kan ook bij Renovlies Direct.