Home Vragen Wat is de droogtijd van renovlies?

Wat is de droogtijd van renovlies?

Laat jij je nieuwbouw woning afwerken met renovlies behang? Of ga je voor deze gladde wandafwerking in je bestaande woning? Dan ben je vast benieuwd hoelang het duurt om renovlies aan te brengen. Wat is de droogtijd van renovlies en hoelang duurt het voordat we renovlies sausen? Wij zetten alle stappen voor je op een rij.

Wanden voorbereiden

Is het nodig de wanden te egaliseren en/of schuren? Gemiddeld is er 1 uur droogtijd nodig na de voorbereiding van de wanden, maar dit is uiteraard afhankelijk van de uitgevoerde reparaties.

  • Gemiddeld 1 uur droogtijd

Renovlies aanbrengen

Na het aanbrengen van het renovlies is er gemiddeld 1 dag droogtijd nodig. Zo voorkomen we dat we het verse en natte renovlies beschadigen.

  • Gemiddeld 1 dag droogtijd

Naden opvullen & kitten

Nadat het renovlies voldoende droogtijd heeft gehad, gaan we de naden opvullen en kitten. Na het kitten en vullen rekenen we opnieuw 1 dag droogtijd.

  • Gemiddeld 1 dag droogtijd

Renovlies sausen

Is het kitwerk droog? Dan gaan we het renovlies sausen. Gemiddeld rekenen we 1 dag droogtijd per verflaag.

  • Gemiddeld 1 dag droogtijd per 1 laag sausen

Hoelang duurt renovlies aanbrengen?

Gemiddeld duurt het aanbrengen van renovlies 1 week, van de voorbereiding tot het eindresultaat. De verschillende onderdelen kunnen meer tijd in beslag nemen, afhankelijk van de grootte van de opdracht. Bij een grotere klus kunnen de verschillende onderdelen elkaar ook wat overlappen.

Ook een gladde, naadloze wandafwerking?

Bij RenovliesDirect leveren we de renovlies wanden kant-en-klaar op. Zo kun je direct genieten van je (nieuwbouw) woning. Je kunt de renovlies prijzen berekenen of vraag direct een vrijblijvende renovlies offerte aan voor jouw klus.